Kismama- és baba-mama torna

 ÁLLAPOTOS ÉS BABA-MAMA TORNA INDUL!

Az állapotos torna fő jellemzője:
mentorálás: folyamatos tanácsadás a várandósság egész ideje alatt
Fő feladata és specialitása:
tartásjavítás, jó közérzet biztosítása, teherbírás fokozása, átmozgatás, tartóizmok tónusának fokozása, hátizmok tónusának fokozása, medence mobilizálása, boka és vállízület olajozása

Érdeklődj a részletekről és az aktuális programokról, szolgáltatásokról elérhetőségeinken!

Cím: 2083 Solymár, Várhegy utca 1/B TÉRKÉP
Honlap: http://www.nyirfacentrum.hu/kezdolap
Telefon: +36-70-216-7939

 

Mit nyújt a kismamatorna program?

A speciális terhes torna segíti megőrizni a helyes testtartást, javítja a vérkeringést, mely nemcsak az anyai szervezet számára, hanem a magzat fejlődése érdekében is rendkívül fontos.
​A terhes torna jelentősen enyhítheti a várandósággal gyakran együtt járó kellemetlen tüneteket és panaszokat is.( pl. a lábdagadás, hátfájdalom, keresztcsonti panaszok, stb.). A terhes torna segít a kismamáknak ebben a “más állapotban” is a testi-lelki egyensúly és a belső harmónia folyamatos megőrzésében. A tornagyakorlatok végzése során a terhelésnek kitett ízületek és izmok, a hát-, a mell-, a gát-, hasizom erejének megőrzésére, valamint az egyensúly és a koordináció javítására is nagy súlyt fektetünk. Külön gondot fordítunk a kismama szülés alatti helyes légzéstechnika elsajátítására, relaxációra, lazítási technikákra. Mindezt felszabadult, kiegyensúlyozott vidám légkörben tesszük úgy, hogy a kis pocaklakó is jól érezze magát.

 • Kiváló állóképességet és fittségetimages

 • Jobb közérzetet, anyagcserét, vérkeringést

 • Könnyebb éjszakai pihenést, nyugodtabb alvást

 • Mérsékli vagy megelőzi az ízületi, derék-, hát- és csípőfájdalmakat

 • Csökkenti a vizesedést, a visszér kialakulását

 • Erősíti a gátizomzatot

 • Mellizom torna és jó melltartó segítségével megelőzi a mellizmok, így a mell megnyúlását

 • Hozzásegít a könnyebb szüléshez

 • Csökkenti az esetleges depressziót, szorongást

 • Élvezetes időtöltést, mert megoszthatják a kismamák más kismamákkal problémáikat, érzéseiket, tapasztalataikat

 • Rövidebb regenerálódást szülés után

A felkészülés a szülésre akkor lesz valóban eredményes, ha a kismama időben elkezdi a rendszeres és szakszerű terhességi előkészítést. Ne ijedjenek meg azok sem, akik sohasem tornáztak rendszeresen, mert a gyakorlatokat úgy válogattam össze, hogy azok mindenki számára könnyen megtanulhatók és veszély nélkül gyakorolhatók legyenek. Természetesen a torna megkezdése előtt minden leendő anyuka kérje ki orvosa véleményét a kismamatornáról. Különösen vonatkozik ez a veszélyeztetett terhesekre, akik saját felelősségükre sem végezhetik az orvos hozzájárulása nélkül a gyakorlatokat.

Előfordulnak a megszokottnál nagyobb testsúly következtében keringési zavarok is, melyek leggyakrabban az alsó végtagon jelentkeznek. Jelei közé tartozik a dagadó láb, az erek megvastagodása, a fájdalmas görcs, a láb izomzatában. A panaszok elejét vehetjük, ha terhességünk idején, különösen a terhesség második szakaszában rendszeresen végzünk keringésjavító gyakorlatokat.

A csípő körüli izmok a medence helyes tartásában nagy szerepet játszanak, ezért fontos a csípőízületet mozgató izmok erősítése, kismértékű nyújtása. Fontos a hátizmok és a lábizmok átmozgatása is de azért, hogy a kismamáink, minden porcikájukban érezzék az erőt, energiát és fitten, jóérzéssel mehessenek a szülőszobába, nem hagyjuk ki a vádli és a kar edzését sem. Fontos tehát a terhesség idején különlegesen igénybevett izmok erősítése

A testtartást javító, a derékfájást megelőző gyakorlatok

A terhesség idején, a test megváltozott egyensúlyi helyzete következtében, a törzs izomzatára nagyobb feladat hárul. A magzat növekedésével a gerinc tartása is megváltozik. Ha semmit sem teszünk ellene, a tartás rosszabbodik és komoly deréktáji panaszok lépnek fel. Ez természetes, mert a hasizmok túlságosan megnyúlnak, a hát alsó részének izomzata viszont az állandó összehúzódás következtében görcsösen megrövidül. A has előreesik, és a gerincoszlop ágyéki szakasza túl nagy homorulatot vesz fel. A szokatlan megterhelést gyakran a térd és a talp is megsínyli. Figyeljünk erre, mert ez nemcsak csúnya, hanem maradandó fájdalmas következményekkel is járhat. Ezek a panaszok megelőzhetőek, ha a terhes nő állás és járás közben ügyel a helyes tartásra, testtartást javító, a derékfájást megelőző gyakorlatokat végez

A kismamák gyakran panaszkodnak hátfájásra. Különösen azok, akik ülő munkát végeznek, vagy olyan munkát, ami egyoldalúan terheli a gerincet. Ezek a kismamák terhességük idején általában természetellenes, merev testtartást vesznek fel, ami huzamos megterhelésnél fárasztóvá válik. Ellensúlyozásra a kismamatornán hátizom, hasizmok közül kizárólag haránthasizom gyakorlatokat és gerincmobilizáló gyakorlatokat végzünk.

BABA-MAMA TORNA
Ez a torna más, mint a többi!

Nemcsak átmozgatjuk a kritikus területeket – comb, has, hát, fenék – hanem beszélgetünk is. Hasznos tanácsokat kaphatsz gondozási, nevelési és szoptatási problémáiddal kapcsolatban.
Míg mi fárasztjuk izmainkat, a babák játszószőnyegen játszhatnak.

Megszületett gyermeked, aki kedves kis lényével beragyogja mindennapjaidat.

Hogy testileg-lelkileg mindig sokat tudj neki adni, időről időre fel kell töltődnöd energiával.

Lendülj újra formába egy kis edzéssel!

Mégpedig azért, hogy

 • gyorsabban felépülj a szülésből,

 • elkerüld a szülés utáni depressziót és levezethesd a stresszt,

 • mindig legyen elég türelmed, erőd, energiád kisbabád gondozásához, neveléséhez,

 • magabiztos légy,

 • újra bomba formában lehess.

 • Miért jó a BABÁNAK?
  A gyakorlatok erősítik a csecsemő fizikumát, elősegítik a nyirokkeringését és idegrendszeri fejlődését is.

 • Miért jó a MAMÁNAK?
  Visszanyeri fittségét és javul a közérzete. Az intim zóna erősítése a szülés utáni időszakban elengedhetetlenül fontos egészsége és nőisége teljes visszanyerése szempontjából.

A közös torna segíti a baba-mama egység megerősödését. A gyakorlatok alatt elcsattanó puszik, a folyamatos szemkontaktus, a nevetések, a becéző szavak mind a szeretet elmélyülését eredményezik. Torna közben érdekes pozíciókat vesz fel a kicsi, ami nagyon jó hatással van mozgáskoordinációjának fejlődésére is. A zene pedig ritmusérzékét fejleszti. Gondoltad volna, hogy ilyen sokat adhatsz babádnak a közös edzéssel? Te pedig ráleltél életed legszórakoztatóbb és legjobb fogású súlyzójára. Emellett kíméletes is, hiszen bevezetésként még csak 4-5 kilós, aztán ahogy hétről-hétre szépen gyarapodik, izmaid is hozzászoknak a fokozatos terheléshez.